open-navfaktor-logo
search
Prijedor
Pucali u zrak pred kućom, pa im policija pronašla raketne bacače, puške i municiju
Policija u Prijedoru uhapsila je jučer dvije osobe iz Prijedora inicijala M. J. i B. B. koje su dan ranije iz vatrenog oružja ispalile više hitaca u zrak ispred porodične kuće M. J. u Brezičanima, saopćila je PU Prijedor.
08.04.2022. u 12:22
get url
text

Uhapšeni su osumnjičeni za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija i izazivanje opće opasnosti.

Na osnovu saglasnosti tužioca i po naredbi suda u Prijedoru pretresena je kuća u mjestu Brezičani koju koristi M. J. i tom prilikom je pronađena i oduzeta automatska puška M70, vojnička puška M48, dva ručna raketna bacača M80 tzv. "zolja", pištolj ručne izrade, dva okvira za municiju, 64 puščana metka kalibra 7,62mm i vojnički nož.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv M. J. i B. B. bit će dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo izazivanje opće opasnosti dok će protiv M. J. biti dostavljen izvještaj i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopćila je PU Prijedor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.