open-navfaktor-logo
search
Stranačka trgovina
Pudarić: Zornić je imenovan za direktora Toplana da bi Bećirović ušao u Dom naroda
Pudarić se u svom osvrtu na društvenim mrežama obratio Irfanu Čengiću, donedavnom generalnom sekretaru SDP-a
28.09.2019. u 08:32
get url
text
Svetozar Pudarić, Enver Zornić i Denis Bećirović

Povodom imenovanja Envera Zornića na mjesto direktora KJKP Toplane Sarajevo, koji je 1993. godine osuđen na deset godina i dva mjeseca zatvora zbog odgovornosti za ubistvo civila, oglasio se Svetozar Pudarić, nekadašnji visokorangirani član SDP-a, stranke kojoj pripada Zornić i na čiji je prijedlog on i imenovan na tu poziciju.

Pudarić se u svom osvrtu na društvenim mrežama obratio Irfanu Čengiću, donedavnom generalnom sekretaru SDP-a, koji je nedavno poražen u utrci za predsjednika KO SDP-a Sarajevo.

- Kadrovsko rješenje za direktora Toplana je doneseno kad si bio generalni sekretar, Lana (Lana Prlić, op.a.) potpredsjednica, a Nermin (Nermin Nikšić, op.a.) predsjednik, a sve za tri glasa za izbor Denisa (Denis Bećirović, op.a.) u državni Dom naroda. Da budemo precizni, teren je pripremljen još onda kad ste natjerali OO SDP Novo Sarajevo da se pokori Nerminovom zahtjevu o masovnom ulasku novosarajevske organizacije Stranke za BiH – napisao je Pudarić.

O načinu i razlozima ulaska i zadržavanja novosarajevske organizacije Stranke za BiH u SDP-u Faktor je pisao i ranije.

VEZANI TEKST - Zornićevo imenovanje u Toplane: Odgovorni se kriju, SDP se "pere" ostavkama minorne komisije

Što se tiče izbora Bećirovića u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, on je u Domu naroda FBiH dobio podršku Samira Suljevića, predsjednika OO SDP Novo Sarajevo, koji se nakon Bećirovićevog izbora morao povući sa te pozicije kako bi, na temelju ranije međustranačke trgovine, u Dom naroda FBiH ušao Elmedin Konaković.

VEZANI TEKST - Faktor saznaje: SDP-ov delegat se povlači, Konaković ulazi u Dom naroda FBiH

S obzirom da odgovornost za Zornićevo imenovanje snosi predsjednik KO SDP Sarajevo, Pudarić se osvrnuo i na njega.

- A to da Mašić treba ići, pa to je valjda svima jasno, ali ne sa zamjenom koju ste pripremili i pod ovim potpuno podvaljivačkim izgovorom – ocijenio je Pudarić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.