Ruska sigurnosna služba FSB pohvalila se da zna imena organizatora napada i njihovih pomagača. Kako oni tvrde, radi se o terorističkom aktu. Kremlj javlja da je predsjednik Putin za danas sazvao sastanak svojeg Vijeća sigurnosti na kojem će se okupiti ključni ministri, politički dužnosnici i predstavnici sigurnosnih službi i vojske.

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da Moskva mora da odgovori na teroristički napad na Krimski most tako što će likvidirati odgovorne teroriste. Svjetski mediji u svojim brojnim analizama smatraju da će odgovor Rusije na ovaj napad biti brutalan.

S druge strane, ukrajinski zvaničnici odgovaraju da su Rusi cinični.

VEZANI TEKST - Clarke o rušenju Krimskog mosta: Ako su to uradili ukrajinski specijalci, Hollywood će o tome snimati filmove

- Putin optužuje Ukrajinu za terorizam? Zvuči cinično čak i za Rusiju - odgovorio je na Twitteru savjetnik predsjednika Mihajlo Podoljak.

On se referirao na raketni napad u nedjelju na južni ukrajinski grad Zaporožje, pri čemu je poginulo najmanje 13 ljudi, a 87 ljudi je ranjeno, kako pokazuju posljednji podaci.

Tu postoji samo jedna država teroristička i cijeli svijet zna koja je to, dodao je Podoljak.