open-navfaktor-logo
search
Ušao virus
Rad Općine Centar u smanjenom kapacitetu, očekuje se testiranje uposlenih
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić održao je u petak video sjednicu Tima za koordinaciju na kojoj je razmatrana aktuelna situacija na području općine Centar, ali i u vezi zaraze jednog od uposlenika ove ustanove.  
17.04.2020. u 12:46
get url
text

Konstatovano je da je uposlenik Općine, za kojeg je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus, jučer iz izolatorija Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu upućen u kućnu izolaciju. Ovom prilikom načelnik Ajnadžić je donio odluku da se najveći broj uposlenika upućuje na korištenje godišnjeg odmora i rad od kuće do daljnjeg.

U cilju funkcioniranja najosnovnijih funkcija administracije u Općini će u vremenu od 9 do 13 sati svaki radni dan biti otvoreni Matični ured i protokol, a nakon testiranja uz načelnika će radne obaveze redovno obavljati najuži tim u Kabinetu općinskog načelnika koji će omogućiti funkcionisanje svih službi, ukoliko nalaz na testiranju bude negativan.

U tom smislu općinski načelnik apeluje na nadležnu epidemiološku službu da što je moguće prije organizuje testiranje svih uposlenika koji su bili u neposrednom kontaktu sa uposlenikom sa pozitivnim nalazom na koronavirus, kako bi nakon toga mogli početi da obavljaju redovne radne obaveze.

Od epidemiološke službe je zatraženo da se u narednoj fazi, prije dolaska na posao, testiraju i ostali uposlenici kako bi se omogućila sigurna međusobna, ali i komunikacija sa strankama. Članovi Tima za koordinaciju dr. Bakir Nakaš i dr. Salko Pašović podržali su sve dosadašnje mjere načelnika Ajnadžića na prevenciji, odnosno sprečavanju širenja koronavirusa, kako na području općine, tako i u organizaciji rada općinske administracije, saopćila je Općina Centar.  

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.