open-navfaktor-logo
search
Presuda
Radiću dvije godine zatvora zbog ispaljivanja zolje na zgradu "Agrama" u Banjoj Luci
Aleksandar Radić (44) iz Čelinca danas je u Osnovnom sudu Banja Luka osuđen na dvije godine zatvora jer je 30. marta 2018. godine ispalio projektil iz ručnog raketnog bacača "zolja" na zgradu koncerna "Agram" u Banjoj Luci.
11.02.2020. u 13:18
get url
text

Optužnicu u ovom predmetu podiglo je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, a Radić se teretio za ispaljivanje projektila iz ručnog raketnog bacača "zolja" na zgradu koncerna "Agram" . Radić se prvo sumnjičio za krivično djelo terorizam, ali je na kraju djelo okvalifikovano na spomenuti način.

Radić je inače bio aktivista SDS-a i povjerenik ove stranke u Čelincu.

U optužnici se navodilo da je spomenutog dana oko 23.40 sati u ulici Bulevar srpske vojske ispalio projektil iz vojnog borbenog protivoklopnog sredstva – ručnog raketnog bacača M80, 64 mm, a da se u tom trenutku u zgradi nalazio čuvar D. D.

Raketa je pogodila deveti sprat zgrade gdje su smještene poslovne prostorije jednog društva za osiguranje, te je eksplodirala, probila prozor na zgradi i završila putanju u plafonu kancelarije.

- Usljed dejstva eksplozije bojeve glave ovog projektila, izazvana je opasnost po život oštećenog D. D. i prouzrokovana materijalna šteta u iznosu od 29.129 KM – stoji u optužnici.

Teretio se da je nakon toga, u ulici Frana Supila bacio prazan lanser i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Radić je tokom ranijeg svjedočenja odbacio sve optužbe.

Danas je najavio da će se žaliti na presudu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.