open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Radnici Zraka protestuju pred Vladom FBiH, traže ostavku direktora
Radnici preduzeća Zrak u Sarajevu pokrenuli su prije nekoliko dana proteste zbog neisplaćenih plaća i neadekvatne situacije i položaja radnika u ovom preduzeću. 
11.08.2021. u 11:10
get url
text

Kako bi iskazali svoje nezadovljstvo i iznijeli zahtjeve, danas su se okupili ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

- Radnici Zraka već deset dana protestuju, a danas smo došli pred zgradu Vlade FBiH. Naši ključni zahtjevi su da se usvoji ostavka direktora Isme Hebibovića i da nadzorni odbor Zraka podnese ostavku, te da je ministar usvoji - kazao je danas Mirsad Ademović, potpredsjednik sindikata firme Zrak.

Ademović je također kazao kako postoje indicije da je izvršena "velika pljačka, da se izdaje imovina i rasprodaje po bagatelnim cijenama", te da uopće nisu u mogućnost ni ovjeriti zdravstvene knjižice.

- Duguju nam dvije plaće i dva topla obroka i naknade za prijevoz. Imamo 44 radnika koji imaju stalnu terapiju i ne mogu da je podignu. Imamo i ljude koji su ostvarili pravo na penziju i ne mogu da ga realizuju. Među trenutno uposlenim imamo 27 radnika koji potražuju isto. Radnici ne traže novac s kamatama, odriču se kamata - kazao je.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.