Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić se oglasio povodom dešavanja i rada aktuelne vladajuće većine u Kantonu Sarajevo (KS).

Njegovo saopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

- SBB i ja zaista se trudimo da vladajuća šestorka u Sarajevu bude pozitivni pokazni poligon kako se prijestolnica i Kanton mogu uspješnije razvijati i graditi nego u vrijeme kada su drugi vladali njime.

Uz sve razlike, koje i ja transparentno delegiram javnosti vezano za diskrecione fondove, nabavku helikoptera od nevjerovatnih 27 miliona KM i tako dalje, Vlada s gospodinom Fortom na čelu pokazuje važan kapacitet korekcije u hodu.

Međutim, imam osjećaj da našu odgovornost u namjeri da Vlada zaista traje, neki iz Naroda i pravde shvataju kao našu nemoć ili strah od anonimusa u njoj. Tako je izvjesni ministar privrede u KS Haris Bašić tokom svađe s pojedincima iz Stranke demokratske akcije, koji su ga na društvenim mrežama provocirali, bahato i ružno odgovorio da se "Fahro pita o opstanku Vlade KS kao moja rahmetli nana".

Bojim se da ovaj gospodin nije svjestan da nana može, u političkom smislu, vaskrsnuti mnogo lakše nego što on može uopće i da zamisli. Vanjske pritiske da s Demokratskom frontom oborimo ovu Vladu možemo trpjeti. Ali, unutrašnje uvrede nećemo. Ovom liku neko treba objasniti da će on biti ministar samo onoliko dugo koliko SBB ili DF budu htjeli. Ni sekundu duže! Naričito što mu ne vidim ama baš nikakav ekonomski rezultat njegovog ministrovanja za ovih godinu dana.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IZVJESNOM MINISTRU BAŠIĆU NANA MOŽE LAKO VASKRSNUTI SBB i ja zaista se trudimo da vladajuća šestorka u Sarajevu bude pozitivni pokazni poligon kako se prijestolnica i Kanton mogu uspješnije razvijati i graditi nego u vrijeme kada su drugi vladali njime. Uz sve razlike, koje i ja transparentno delegiram javnosti vezano za diskrecione fondove, nabavku helikoptera od nevjerovatnih 27 miliona KM itd. Vlada s gospodinom Fortom na čelu pokazuje važan kapacitet korekcije u hodu. Međutim, imam osjećaj da našu odgovornost u namjeri da Vlada zaista traje, neki iz NP-a shvataju kao našu nemoć ili strah od anonimusa u njoj. Tako je izvjesni ministar privrede u KS Haris Bašić tokom svađe s pojedincima iz SDA koji su ga na društvenim mrežama provocirali, bahato i ružno odgovorio da se “Fahro pita o opstanku Vlade KS kao moja rahmetli nana”. Bojim se da ovaj gospodin nije svjestan da nana može, u političkom smislu, vaskrsnuti mnogo lakše nego što on može uopće i da zamisli. Vanjske pritiske da s DF-om oborimo ovu vladu možemo trpjeti. Ali, unutrašnje uvrede nećemo. Ovom liku neko treba objasniti da će on biti ministar samo onoliko dugo koliko SBB ili DF budu htjeli. Ni sekundu duže! Naručito što mu ne vidim ama baš nikakav ekonomski rezultat njegovog ministrovanja za ovih godinu dana.

Objavu dijeli Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin)