open-navfaktor-logo
search
Dirljiva priča
Ramo Omerović, otac dječaka koji je od novca iz kasice kupio nišane za majku: Sretan sam kad zaradim dnevnicu
Dirljiva priča o dječaku Adinu Omeroviću iz mjesta Cvrče na području Gornjeg Vakufa, koji je od novca iz kasice kupio nišane za mamu, mogla bi imati sretan kraj.
07.10.2020. u 12:43
get url
text

Naime, nakon što smo objavili tekst i video koji je snimio i na svom YouTube kanalu Kečina KEC objavio Selmir Kećina Haznedarević iz Bugojna, brojni Bosanci i Hercegovci su izrazili želju da pomognu Adinu i njegovoj porodici da imaju ljepši život. Redakciji Faktora se javio veliki broj čitatelja s molbom za više informacija o ovoj porodici, pa vam donosimo nastavak priče. 

VEZANI TEKST - Dječak Adin od novca iz kasice kupio nišane za mamu koja je preminula kada je imao 20 dana

Podsjetimo, Adin je bez majke ostao kada je imao samo dvadeset dana, a novac koji je dugo skupljao u maloj kasici dao je za mamine nišane. Majka Zenaida umrla je nakon porođaja, a imala je samo 21 godinu, te je Adin ostao sa ocem Ramom, nanom i dedom. Babo mu se oženio nakon godinu i po od suprugine smrti, te Adin ima i brata Ajdina i pomajku.

Kada je došlo vrijeme da se njegovoj majci postave nišani, ukućani nisu imali dovoljno novca, ali je Adin kazao kako želi da on plati nišane na maminom mezaru.

Adinov otac Ramo ne radi, a brine o svom nepokretnom ocu koji je invalid i koji je preživio moždani udar tako da je zakovan za krevet.

- Borimo se kako znamo i umijemo. Moram brinuti o ocu, ali i majci koja ima padavicu. Mnogo nam stvari nedostaje. Kuća u kojoj živimo je u lošem stanju. Najsretniji bih bio kada bih mogao dobiti stalni posao i raditi, ali ko bi onda brinuo o ocu. Imam 37 godina i ništa mi nije teško. Želim da moja porodica živi od mog rada. Posljednjih godina sam radio na crno u pilani i druge poslove. I sada sam presretan kada mogu neku dnevnicu zaraditi. Cijepam drva, čistim njive, kosim i sve što je potrebno – kaže za Faktor Ramo Omerović te dodaje da ga svi ljudi koji žele pomoći mogu kontaktirati na njegov broj mobitela 062/786–263.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.