open-navfaktor-logo
search
Autom usmrtio mladića
Ranije "ležao" zbog pokušaja ubistva: Amar Mustedanagić pušten iz pritvora
Amar Mustedanagić, osumnjičen da je krajem prošle godine automobilom u Tuzli usmrtio pješaka Ismara Subašića, a kasnije pobjegao s mjesta nesreće, pušten je danas iz pritvora, potvrdio je za Faktor njegov advokat Bakir Hećimović. 
03.02.2020. u 17:34
get url
text

- Nakon 30 dana pritvora, Sud u Tuzli je uvažio našu žalbu i Mustedanagić je izašao na slobodu. Tako je Sud odbacio prijedlog Tužilaštva o produženju pritvora za još dva mjeseca - kazao je Hećimović. 

Mustedanagić je od ranije poznat sudskim organima.

- Da, on je pravosnažno osuđen na dvije godine zbog pokušaja ubistva. Odležao je taj period u zatvoru, a nesreća se dogodila mjesec nakon njegovog izlaska na slobodu - istakao je Hećimović.

Advokat Bakir Hećimović

Podsjetimo, Mustedanagić se sumnjiči da je 21. decembra prošle godine, u ranim jutarnjim satima, oko 2,30 sati, na "južnoj magistrali" u Tuzli, u blizini TC Mercator, upravljao vozilom "golf 5" u vlasništvu druge osobe koja je tada bila na mjestu suvozača. Nije obratio pažnju na prisustvo pješaka koji nalazio na kolovozu, te je prednjim desnim dijelom vozila udario pješaka Ismara Subašića.

Nakon toga je nastavio vožnju svjestan da ostavlja bez pomoći osobu koju je ozlijedio.

Subašić je preminuo u tuzlanskoj bolnici od zadobijenih ozljeda .

Osumnjičenom je pritvor bio određen zbog bojazni da bi mogao sakriti ili uništiti dokaze i uticati na svjedoke, kao i bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.