Detalji akcije "Inverzija"

Rasturao fotografije djevojčica od 13 do 16 godina iz BiH i regije

Objavljeno: 31.08.2018. u 15:21 Autor: B. S.

Mirko G. (59) iz Bosanske Gradiše kojeg su pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS uhapsili u ovoj opštini u akciji kodnog naziva "Inverzija", a zbog sumnje da je počinio krivična djela iz oblasti dječije pornografije, pušten je na slobodu, saznaje Faktor.

FOTO: ILUSTRACIJA

Ova akcija trajala je od februara ove godine, a bit će nastavljena i u narednom periodu, kako bi bila prikupljena sva dokumentacija i podnesen izvještaj nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv osumnjičenog.

On se, kako saznajemo iz istrage, za sada tereti za proizvodnju ali i za distribuciju eksplicitnih fotografija djevojčica.

- Tražio je da mu šalju svoje fotografije, koje je dalje distribuisao. U pitanju su fotografije djevojčica od 13 do 16 godina iz BiH i zemalja regije – potvrdio nam je izvor iz istrage.

Policija je pretresla njegovu kuću, pomoćne prostorije i automobil, a izuzeti su, između ostalog, laptop osumnjičenog, mobilni telefon i sim kartice, usb stik i drugo, a koji će poslužiti kao dokazni materijal u daljem postupku.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije