Prema prijavi koju je Trećoj policisjkoj upravi podnio taksista A. K. iz Sarajeva, oko 11 sati, dvije nepoznate osobe su mu, dok je upravljao taksijem, uz prijetnju pištoljem, otele torbicu s novcem i dokumentima.

Nakon pljačke, razbojnici su napustili vozilo i pobjegli u nepoznatom pravcu.

Također, u večernjim satima, na meti razbojnika našla se uposlenica prodavnice BAAS na Stupu.

Njoj je nepoznati razbojnik oko 21.45 sati upao u radnju i prijeteći pištoljem oteo novac od pazara, nakon čega je pobjegao.

Podsjetimo, noć ranije u ulici Dejzina Bikića u općini Centar, trojica naoružanih i maskiranih razbojnika upala su u poslovnicu Lutrije BiH te opljačkala radnika i građanku koja se zatekla u poslovnici.

VEZANI TEKST - Naoružani razbojnici opljačkali "Lutriju BiH", žena povrijeđena, radniku pozlilo

Uz prijetnju pištoljem i upotrebom fizičke snage, od uposlenika poslovnice i građanke oteli su novčanike, nanijevši pritom ženi povrede, nakon čega su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Povrijeđenoj ženi ljekarsku pomoć ukazala je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, koja ju je prevezla u KCUS, gdje su joj ljekari konstatovali teške tjelesne povrede. Također, uposlenik poslovnice je zatražio ljekarsku pomoć, te je zadržan u KCUS-u na daljem liječenju.

Istog dana opljačkana je i poslovnica kladionice Williams u Grbavičkoj ulici u Novom Sarajevu, gdje je razbojnik, uz prijetnju nožem, od uposlenice oteo određenu sumu novca.

Iz policije su saopćili da rade na identifikaciji i pronalasku počinilaca ovih krivičnih djela.