open-navfaktor-logo
search
Vijeće ministara BiH
Razgovarala sa Plenkovićem: Krišto za prvu zvaničnu posjetu odabrala Hrvatsku
Novoimenovana predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je telefonski s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, koji je još jednom čestitao Krišto na potvrdi imenovanja kao i na dinamici provedbe izbornih rezultata, što će garantovati potpunu stabilnost i funkcionalnost, osobito nakon nedavnog stjecanja statusa kandidata i jačanja integracijskog procesa prema članstvu u EU, saopćilo je Vijeće ministara BiH.
30.12.2022. u 13:30
get url
text

Krišto je istaknula "nemjerljive zasluge predsjednika Plenkovića u vezi sa stjecanjem kandidatskog statusa za BiH, kao i jasnu partnersku i prijateljsku dimenziju odnosa cjelokupne Vlade Republike Hrvatske prema našoj zemlji".

Najavljena je i prva zvanična posjeta predsjedavajuće Krišto upravo Republici Hrvatskoj, koja će biti realiziran nakon potvrde imenovanja novog saziva Vijeća ministara BiH.

Uska bilateralna saradnja na svim poljima te podjela iskustva Republike Hrvatske u procesu integriranja u Evropsku uniju bit će od neizmjerne pomoći institucijama BiH, zaključeno je u današnjem telefonskom razgovoru dvoje visokih političkih dužnosnika, dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.