open-navfaktor-logo
search
Tradicija
Reisu-l-ulema Kavazović priredio iftar za predstavnike diplomatskog kora u BiH
Istakao je da vjerski blagdani svih konfesija, a naročito tradicionalnih vjerskih zajednica i crkava u Bosni i Hercegovini, jedinstvena su prilika za susrete, da se podijeli radost i tuga
29.05.2019. u 08:54
get url
text

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u sarajevskoj Vijećnici priredio je tradicionalni iftar za akreditovane diplomatske predstavnike u BiH.

- Čast mi je i zadovoljstvo što vas mogu ugostiti na iftaru. Prekid posta je trenutak u kojem svakog dana ramazana slavimo trijumf ljudske volje nad njegovim slabostima. A istinski je slobodan i sretan samo onaj ko ovlada svojim slabostima i strastima. Drago nam je što imamo priliku ovu radost podijeliti s vama - kazao je reis Kavazović u obraćanju gostima.

Istakao je da vjerski blagdani svih konfesija, a naročito tradicionalnih vjerskih zajednica i crkava u Bosni i Hercegovini, jedinstvena su prilika za susrete, da se podijeli radost i tuga.

{$galerijaFotografija}

Naglasio je da danas, kada se svijetom orkestrirano širi nepovjerenje i strah, lični susreti su ono što nas čini ljudima, a "biti čovjekom najljepša je, ali i najteža zadaća u životu".

- Želim da vam se još jednom zahvalim na podršci koju pružate našoj domovini Bosni i Hercegovini, njenoj cjelovitosti i njenim euroatlantskim integracijama. Hvala vam i na podršci Islamskoj zajednici i međureligijskom dijalogu u Bosni i Hercegovini - naglasio je pored ostalog reis Kavazović, javlja MINA.

Reisu-l-ulema Kavazović priredio iftar - 29. 5. 2019.
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.