Safet je na upit tužiteljice ispričao kako je  poznavao ubijenog Hrustića te da je živio u njegovoj neposrednoj blizini. Nadalje je naveo kako je je Hrustić Emini Hall i Bačiću iznajmljivao sobu. Istakao je kako su oni međusobno bili u dobrim odnosima.

-   Fazlija im je ostavljao ključeve od svoje sobe kada bi negdje on otišao, a i oni su njemu ostavljali ključeve. Sjedili su zajedno, pili, jeli. Emina je jedno vrijeme živjela sama sa njim. Pričalo se da ju je on oženio ali ja ne znam da li je to istina – ispričao je svjedok.  

Na upit tužiteljice da li poznaje optuženog Roberta Bačića, svjedok je kazao da ga zna  jer su kasnije on i Emina živjeli u sobi kod Hrustića te da je to trajalo nekoliko mjeseci.

-   Jednom mi je prijetio preko rodice kojoj je rekao da mi kaže da će mi glavu odsjeći ukoliko budem gledao njegovu ženu – dodao  je Ramić.

Inače, kako je ispričao i potvrdio na upit advokata Muhidina Kape koji zastupa optuženo Bačića,  nikakvih problema među optuženim i ubijenim Hrustićem nije bilo. On nikada nije primijetio da se ne slažu.

Nadalje,  svjedok je ispričao kako mu je bilo poznato da se Emina bavi prostitucijom. Istakao je i kako je ubijenog Hrustića vidio pet dana prije nego što je pronađeno njegovo tijelo dok je Bačića i Hall vidio dva dana prije otkrivanja ubistva.

- Sve je bilo normalno, bili su zajedno, držali se za ruke – kazao je svjedok.

Prema optužnici Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, Baćić i Hall su 17. novembra prošle godine, u stanu u ulici Vitomira Lukića na Stupu, gdje su boravili kao podstanari, skovali pakleni plan da ubiju Hrustića, kako bi od njega ukrali pištolj, automobil, zlatni prsten i protezu sa zlatnim zubima.

VEZANI TEKST -Zatraženo pritvaranje monstruoznog para: Kliještima iščupali zlatne zube, pa ih prodali  

Osmislili su plan da u večernjim satima pozovu Hrustića u stan koji iznajmljuju prethodno nabavivši tablete "Leponex" od 100 mg, nakon čega je Robert izmrvio nekoliko tableta, te ih sasuo u staklenu bocu crnog vina. Kada je Hrustić stigao u stan u kojem borave Robert i Emina, Robert mu je nasuo čašu vina sa mješavinom tableta, od koje je, nakon što je popio, Hrustić izgubio svijest. Robert mu je potom zadao više udaraca šakama u predjelu lica, a zatim uzeo medicinsku špricu sa iglom, te mu zrak ubrizgao u venu u predjelu desne podlaktice. To je učinio s ciljem da je ispuni zrakom i tako izazove srčani udar, od kojeg bi brže podegao, usljed čega je i nastupila smrt Hrustića. 

Ubicu je razotkrio pištolj koji je ukrao od ubijenog, a kojim je kasnije napao policajca. 

 Suđenje u ovom slučaju nastvit će se 7. septembra kada će svoj iskaz dati još tri svjedoka.