open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Rođacima u MUP-u KS za 2.000 eura "završio" vozačke bez položenog ispita
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilašta Kantona Sarajevo protiv Adnana Gašija, Ramadana Abazija i Admira Abazija, koji se terete za davanje mita i dobijanje vozačkih dozvola bez položenog ispita.
10.02.2021. u 11:17
get url
text

Adnan Gaši optužen je za davanje dara i drugih oblika koristi i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, dok su Ramadan i Admir Abazi optuženi za davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem i krivotvorenje isprave.

Prema navodima iz optužnice, Adnan Gaši se tereti da je u junu 2018. godine, posredstvom referentice za izdavanje vozačkih dozvola u Sektoru za administraciju Novo Sarajevo MUP-a KS, omogućio izdavanje vozačke dozvole Ramadanu i Admiru Abaziju bez položenog vozačkog ispita za B kategoriju.

Za navedenu uslugu, Ramadan i Admir Abazi, optuženom Gašiju dali su novac u iznosu od 400 eura dok je referentica H. Z. koja je pod istragom Tužilaštva KS, primila iznos od 1.600 eura za izdavanje vozačke dozvole sa neistinitim sadržajem o položenom vozačkom ispitu optuženima Ramadanu i Admiru Abaziju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.