Transfer kombinacije

Roma bi od Džekinog ostanka mogla zaraditi 55 miliona eura

Objavljeno: 07.05.2019. u 16:31

Dio novca od eventualne prodaje Džeke, Manolasa i Undera bio investiran u novi Zaniolov ugovor

Nova rasprodaja u Romi najavljena je za ovo ljeto, a Olimpico bi, po svemu sudeći, trebali napustiti Edin Džeko, Kostas Manolas i Cengiz Under.

Odlasci ove trojice fudbalera glavni su preduvjet za pregovore rukovodstva Vučice sa Nicolom Zaniolom oko potpisa novog ugovora.

Devetnaestogodišnji fudbaler je ove sezone na pravi način iskoristio priliku koju mu je dao Eusebio Di Francesco. Osim što se izborio za ozbiljnu minutažu, Zaniolo je zaslužio i poziv u nacionalni tim Italije. Dobre partije rezultirale su interesom nekoliko evropskih velikana za Zaniola, a čini se da je najozbiljniji kandidat Tottenham.

Ipak, pregovori Rome i Zaniola uveliko zavise od činjenice da li će Olimpico napustiti pomenuti trio, jer bi dio novca od eventualne prodaje Džeke, Manolasa i Undera bio investiran u novi Zaniolov ugovor, piše Corriere dello Sport.

Ostanu li Bosnac, Grk i Turčin na Olimpicu, čini se da će Rimljni biti primorani na prodaju Zaniola. Italijanski list piše kako bi Spursi morali izbrojati 55 miliona eura, plus osam miliona eura za eventualne bonuse.

Izvor:   Corriere dello Sport

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije