open-navfaktor-logo
search
Brazilski napadač
Ronaldo otkrio ko mu je najdraži saigrač
Iako su njegovu karijeru obilježile brojne teške povrede, Ronaldo je ostao upamćen kao jedan od najbolji napadač i fudbalera koji su hodali planetom
06.05.2019. u 19:17
get url
text

Ronaldo Luis Nazario da Lima ili kako mnogi vole reći "pravi Ronaldo tokom fantastične igračke karijere svlačionice je djelio se sve samim fudbalskim velikanima.

Iako su njegovu karijeru obilježile brojne teške povrede, Ronaldo je ostao upamćen kao jedan od najbolji napadač i fudbalera koji su hodali planetom.

Legendarni brazilski napadač tokom karijere igrao je s mnogim velikim zvijezda, a dovoljno je reći da je nosio dres Barcelone, Intera, Reala i Milana.

Iako je igrao s brojnim zvijezdama, Ronaldo je u jednom pomalo zaboravljenom intervjuu otkrio ko mu je bio najdraži saigrač. Ronaldo je za jednu brazilsku TV stanicu kazao kako mu je Belgijanac Luc Nilis, s kojim je branio boje PSV-a, bio najdraži timski kolega.

Ronaldov odgovor zatekao je voditelja koji se nije nadao odgovoru koji je ponudio legendarni napadač, no Ronaldo je ponudio i objašnjenje.

- Davao mi odlične asistencije. Svaki put, u svakoj utakmici... Asistirao mi je više nego Zidane. Naravno, nije bio bolji od Zidanea, ali on bio moj partner. Igrao je ispred protivničkog golmana i uopšte nije bio sebičan. Dodao bi mi loptu, a ja bih postigao gol. - istakao je Ronaldo, naglasivši da Nilis nije bio tip koji je lukav.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.