open-navfaktor-logo
search
Cazin
Ronioci MUP-a USK izvukli tijelo stradalog migranta iz Une
Policija strahuje da bi  ovakvih slučajeva u periodu koji je pred nama moglo biti još, budući da je rijeka Una hladna i nepredvidiva, a migrantima koji nisu s ovog područja to nije poznato
12.06.2019. u 16:11
get url
text

Ronioci Specijalne jedinice MUP-a Unsko-sankog kantona pronašli su  tijelo 29-godišnjeg Afganistanca, za kojim se tragalo od jučer kada je oko 14 sati ušao u rijeku Unu iz koje noije isplivao.

Kako nam je potvrdio portpaol MUP-a USK Ale Šiljdedić,tijelo je oko 15 sati pronađeno nedaleko od mjesta gdje je migrant ušao u rijeku i izvučeno je na obalu. 

- Dalje mjere i radnje poduzimat će se po nalogu Tužilaštva USK, koje će eventualno naložiti obdukciju ili druge mjere i radnje u ovom slučaju - kazao je Šiljdedić.

Policija strahuje da bi  ovakvih slučajeva u periodu koji je pred nama moglo biti još, budući da je rijeka Una hladna i nepredvidiva, a migrantima koji nisu s ovog područja to nije poznato. 

Prema riječima očevidaca jučerašnje nesreće, migrant koji boravi u hotelu Sedra u Cazinu jučer je sa djecom došao na rijeku.

Ušao je u vodu i ubrzo potom počeo dozivati u pomoć. Iako je jedan od njegovih prijatelja uskočio u vodu za njim, nije ga uspio pronaći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.