open-navfaktor-logo
search
Oživljavanje proizvodnje
Sa traka čapljinske Laste uskoro će sići prvi keksi
Nekadašnji konditorski gigant, čapljinska Lasta, ponovo oživljava i samo je pitanje dana kada će sa trake sići prvi keksi i kada će Čapljina ponovno zamirisati po prepoznatljivim okusima štrudle, krem štapića, ali i ostalih, novih poslastica koje su ranije najavljene.
11.08.2021. u 09:29
get url
text

Građevinski radovi dobrim su dijelom završeni.

- Od starih pogona nije ostalo skoro ništa. Lasta se proširila i u širinu i u visinu. Nadograđen je novi dio budućeg pogona koji će biti spojen sa rekonstruiranim dijelom tako da će to biti jedna velika prostrana površina - kažu za Bljesak radnici na terenu.

U pogone Laste stigle su i prve mašine i krenulo je njihovo sklapanje, a taj posao bi trebao biti završen uskoro. Zadržani su stari silosi po kojima je čapljinska Lasta bila nadaleko vizuelno prepoznata, a okoliš u krugu tvornice je uređen tako da nijedno stablo nije posječeno.

Podsjetimo, u novembru 2019. godine vlasnik grudske Violete Petar Ćorluka kupio je Lastu u stečaju i najavio ponovno pokretanje fabrike i proizvodnje. Tada je najavio da će u Lastu biti uloženo više od 20 miliona KM te da će Čapljina biti centar u kojem će se proizvoditi samo najbolji proizvodi konditorske industrije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.