Potvrđena optužnica

Safija zapalila supruga i njegovu ljubavnicu

Objavljeno: 13.09.2019. u 14:26

Safija se branila pred tužiocem, time da je bila u bijesu jer se ‘"druga žena širi na njenoj muci", zbog čega je odlučila da zapali kuću, a da navodno nije znala da u sobi nekoga ima

FOTO: Novosti.rs

U Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, potvrđena je optužnica protiv Safije Klimenta (55), iz Rožaja, kojom se tereti da je počinila krivično djelo ubistva.

Prema navodima optužnice koju zastupa viši državni tužilac Hasan Lukač, ona je osmog aprila ove godine, u zoru, benzinom zapalila vrata sobe u kojoj su spavali njen bivši suprug Sulejman Murić (61) i njegova nevjenčana supruga Sedina Mocević (45). Od povreda zadobijenih u požaru, oboje su umrli prije nego je vatra ugašena.

Safija se branila pred tužiocem, time da je bila u bijesu jer se ‘"druga žena širi na njenoj muci", zbog čega je odlučila da zapali kuću, a da navodno nije znala da u sobi nekoga ima.

Poslije požara koji je izazvala sjela je u autobus i pokušala da otputuje na primorje, odakle je i došla u Besnik kod Rožaja, gdje je zapalila kuću, ali je uhapšena nadomak Kolašina.

Izvor:   Novosti.rs

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije