open-navfaktor-logo
search
Demokratska fronta
Salve reakcija zvaničnika RS dokaz ispravnosti politike predsjednika Komšića
Dodik, Cvijanovićka te njima pridruženi medijski trubaduri SNSD-a i HDZ-a jednostavno ne mogu da podnesu aktivno izgaranje predsjednika Komšića u zalaganju za interese države Bosne i Hercegovine i za jednaka prava svih građana, kaže se, između ostalog, u saopćenju DF-a
25.09.2019. u 18:21
get url
text

Demokratska fronta smatra da su histerične reakcije političkog vrha RS-a, uključujući i neumjesne reakcije člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorada Dodika, na govor i akitivnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u UN-u izraz nemoći politike SNSD-a koja se svodi na otužne prijetnje i blokade političkih procesa u BiH.

- Dodik, Cvijanovićka te njima pridruženi medijski trubaduri SNSD-a i HDZ-a jednostavno ne mogu da podnesu aktivno izgaranje predsjednika Komšića u zalaganju za interese države Bosne i Hercegovine i za jednaka prava svih građana. Mi u DF-u sa uživanjem pratimo te histerične reakcije i mrak koji im padne na oči svaki put kada predsjednik Komšić na međunarodnom planu ostvari uspjeh i kada pred licem međunarodne javnosti na kristalno jasan način pojasni ko su u državu Bosni i Hercegovini glavni kočničari pozitivnih procesa - navodi se u saopćenju DF-a.

Smatraju da su salve oštrih reakcija, koje zvaničnici RS-a predvođeni Miloradom Dodikom upućuju na račun predsjednika Komšića, jedan od boljih pokazatelja ispravnosti politike predsjednika Komšića.

- Oni koji neumorno ponavljaju svoje teze o Bosni i Hercegovini kao nemogućoj državi nalaze se u fazi teškog očajanja jer im svi njihovi napori na destrukciji države Bosne i Hercegovine ne daju željeni rezultat - stoji u saopćenju.

DF ovom prilikom "još jednom ističe svoje političko opredjeljenje za upostavom građanske države Bosne i Hercegovine na liberalno građanskim principima, upravo onim principima po kojima pripadništvo jednoj naciji ne može biti ni prepreka ni privilegija nijednom pojedincu u državi Bosni i Hercegovini."

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.