open-navfaktor-logo
search
Brojni izazovi
Sarajevo: Direktor Parka Edin Abdurahmanović podnio ostavku
Edin Abdurahmanović, direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park, podnio je ostavku, saznaje Faktor.
18.01.2021. u 13:03
get url
text

Ovu informaciju potvrdio nam je i Abdurahmanović.

- Razlog je generalno taj što ne mogu ništa da radim, a za sve sam ja odgovoran. Šta god čovjek počne da radi, moratorij je na snazi, ne možete uraditi internu preraspodjelu, imate investicije koje napravite i onda to propada, a niti građani mogu da ih koriste niti možemo mi kao firma da prihodujemo te stvari. Odgovoran sam za sve, od kamenčića koji je oštetio vozilo, policijske uprave mene pišu kao odgovorno lice, neće da prate ni pravilnike, ja se moram na sudu dokazivati. More je tu stvari – kaže Abdurahmanović.

Ističe da ga je dolaskom na ovu poziciju dočekalo i puno tužbi.

- Preumoran sam, izgorio sam za ovo vrijeme dok sam bio i vršilac dužnosti, puno tužbi me je dočekalo. Uspio sam da vratim oko 1,7 miliona maraka. Mi smo korisnici budžeta, ali onoliko koliko posla uradimo, a onda nam Kanton da neka sredstva kojima se ne mogu ni plaće isplatiti, pa se vi borite da komercijalno prihodujete, onda vas blokiraju, a vi pokušavate da se organizujete da na sve načine nešto uradite. Osamnaest mjeseci koliko sam tu, vidim da nemam snage, zbog blokada. Svaku glupost koju služba uradi, ja odgovaram, ni službe ovdje nisu adekvatne. Da vi možete dovesti nekog svog, da imate nekog od povjerenja, pa da možete nešto lijevom rukom potpisati da ne gledate šta se potpisuje. Ovdje sam se pretvorio i u administrativnog radnika i radi pravne službe i radi finansija. Za svašta nešto odgovarate, a ne možete ništa uraditi – kaže direktor u ostavci.

Ističe kako je zvanično ostavku podnio 7. januara, a da će sutra Nadzorni odbor razmatrati njegovu ostavku, dok otkazni rok traje 30 dana.

Na pitanje da li će po uzoru na direktore drugih komunalnih preduzeća i nakon ostavke ostati da radi u ovom preduzeću, Abdurahmanović odgovara:

- Kada sam došao u Park i na mjesto v. d. i kada sam zvanično imenovan na mandat direktora, tražio sam da se iz mog ugovora briše klauzula, taj famozni član 17. da, ako vas smijene, vi ostanete u firmi. Ja sam menadžer i imam svoj biznis i došao sam da pomognem ovom društvu i uradilo se jako puno. Ja se mislim u životu baviti menadžerskim poslovima, a ne administrativnim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.