Potvrđeno

Sarajevo podnijelo krivične prijave zbog pokušaja ubistva trenera Džakmića

Objavljeno: 21.11.2018. u 13:42

FK Sarajevo je zatražilo da se u istragu uključi i Ministarstvo unutrašnjih poslova, saopćeno je iz kluba

Džakmić je pogođen kamenom u glavu

FOTO: Bljesak.info

Fudbalski klub Sarajevo podnio je krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru zbog pokušaja ubistva pomoćnog trenera Muhameda Džakmića, potvrđeno je iz kluba.

Džakmić je po završetku utakmice 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH između Zrinjskog i Sarajeva, pogođen kamenom u glavu prilikom čega je zadobio teške tjelesne povrede.

- Krivična prijava je podnesena protiv N.N. lica zbog krivičnog djela pokušaj ubistva iz člana 166KZ stav 2 C (ubistvo iz mržnje). FK Sarajevo je zatražilo da se u istragu uključi i Ministarstvo unutrašnjih poslova, da se izuzmu i pregledaju svi snimci sa pomenute utakmice, te da se saslušaju zaštitari agencije koja je bila zadužena za fizičku sigurnost na utakmici - saopćeno je iz FK Sarajevo, uz dodatak:

- Trener Džakmić je trenutno, prema preporuci doktora na bolovanju, a nakon medicinskih istraga koje su urađene nakon povrede, ustanovljeno je da je doživio potres mozga.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije