Ponedjeljak, 29.05.2023.
FOTO: MUHIDIN ŽIVOJEVIĆ

Sarajevo se oprašta od heroja u plavom: Bolna tišina na dženazi Adisu Šehoviću

Lokalno mezarje bilo je premalo da prihvati veliki broj onih koji su se na ovaj način željeli oprostiti od Adisa

Teška tišina i velika tuga pokrila je danas Sarajevo koje se oprašta od svojih najboljih sinova.

Nakon sahrane Davora Vujinovća na groblju Sveti Josip, hiljade ljudi došlo je i na lokalno groblje u Buča Potoku na dženazu njegovom kolegi Adisu Šehoviću.

Počasne straže u uniformama stoje na terenu lokalne škole u čijem dvorištu gdje je i klanjana dženaza, s obzirom na to da je lokalno mezarje bilo premalo da prihvati veliki broj onih koji su se na ovaj način željeli oprostiti od Adisa. 

Dženazu predvodi mufija sarajevski Enes ef. Ljevaković.

-  Adis je čuvao nas grad, naše Sarajevo, dok je čuvao naš grad on je ubijen. Molim dragog Boga da mu podari lijepi Džennet,  a da nama podari hrabrost da podnesemo njegov gubitak - kazao je jedan od imama. 

Kao i od Davora, i od Adisa su se danas oprostili mnogobrojni članovi najuže porodice, prijatelji, stotine kolega, ali i mnogobrojni građani Sarajeva. 

Sa ovog svijeta Adis je ispraćen uz sve policijske počasti, a baš kao i u slučaju njegovog kolege Davora, i za Adisa je ispaljena počasna salva.

Oproštaj od časnih policajaca danas je organizovan i u sali sarajevske općine Novi Grad gdje je održana komemoracija ubijenim policajcima. U sali niko nije mogao zadržati suze dok su i ubijenim policajcima govorili, prijatelji, kolege i njihovi nadređeni. 

Vujinović i Šehović prošle sedmice su svirepo ubijeni, a zasuti su rafalnom paljbom jer su kriminalce zatekli na djelu.

U cijeloj Bosni i Hercegovini dan žalosti zbog ubistva policajaca, a Sindikat policije KS-a je pozvao građane da "dostojanstveno isprate heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti".

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh