open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Sarajevo slavilo u Vrapčićima, prvak trijumfovao tek nakon penala
U jednom od najzanimljivijih susreta šesnaestine finala Kupa BiH Sarajevo je s 1:0 u Vrapčićima nadigralo Velež
19.09.2018. u 18:24
get url
text
FK Sarajevo timsko slavlje

Fudbaleri Sarajeva plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon što je u Vrapčićima s 1:0 savladao Velež.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imali su domaći preko Behrama u 33. minuti, ali je Džafić odbranio njegov udarac. Nekoliko minuta kasnije iskusni Fajzić je dobro šutirao glavom, golman Sarajeva još bolje odbranio, no napadač Rođenih je bio u nedozvoljenoj poziciji.

U nastavku je Sarajevo krenulo ofanzivnije, a takva igra Bordo timu se isplatila u 59. minuti kada je sjajan gol postigao kapiten gostiju Krste Velkoski.

Sedam minuta kasnije rezervista Brandao, koji je ušao u nastavku, sa svega četiri metra loptu je glavom iz sjajne situacije poslao preko gola. Do kraja utakmice bilo je prilika na obje strane, no rezultat se nije mijenjao, a u prvoj minuti sudijske nadoknade kapiten domaćih Elmir Kuduzović zaradio je direktan crveni karton poslije zdračnog duela sa Amarom Rahmanovićem.

Od ostalih duela vrijedi izdvojiti pobjedu Krupe u gostima kod Čelika sa 2:1, dok je u susretu bivši prvaka BiH Borac slavio u gostima kod Modriče sa 3:1.

Duel Zvijezde 09 i Mladosti iz Doboja kod Kaknja pripao je domaćim s 1:0, a Sloboda je golom Zukića s minimalnih 1:0 slavila u Jajcu protiv Metalleghea.

Penali su u tri meča odlučivali u putniku u osminu finala. Poslije 0:0 Zrinjski je bolji izvođenjem penala savladao Tuzla City, a fudbaleri kakanjskog Rudara sa 5:4 savladali su Moševac.

U posljednjem susretu šesnaestine finala Kupa BiH večeras se od 19.30 sati na Pecari sastaju Široki Brijeg i Željezničar.

Šesnaestina finala Kupa BiH, rezultati:
Igman Konjic - Rudar Prijedor 0:1
Kozara - Radnik Bijeljina 1:4
Velež - Sarajevo 0:1
Čelik - Krupa 1:2
Zvijezda 09 - Mladost DK 1:0
Alfa Modriča - Borac 1:3
Metalleghe BSI - Sloboda 0:1
Sloga GC - Slavija 4:0
Mladost Kikači - Leotar 3:2
TOŠK - Goražde 3:0
Pobjeda - Zvijezda Gradačac 1:3
Bosna - GOŠK 1:2
Tuzla City - Zrinjski 0:0 (2:4 pen)
Moševac - Rudar Kakanj 1:1 (4:5 pen)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.