Ovog vikenda vakcinacija se vršila na punktu u Importanne Shopping Centru, gdje je nakon rekordnog odziva građana jučer i danas aplicirano ukupno 840 doza.

Građanima su na raspolaganju bile vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm za prvu, drugu i treću dozu.

Podsjećamo da je vakcinacija u tržnim centrima počela 6. novembra ove godine.

Uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u velikom broju tržnih centar u Kantonu Sarajevo, ukupno je do sada na ovaj način vakcinisano oko 5.000 osoba.

Bitno je naglasiti da se na ovim punktovima vakcinišu osobe svih dobnih skupina, a najviše mladi ljudi.

VEZANI TEKST - Građani i danas čekali u redu za vakcinu na punktu u Importanne Shopping Centru

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo odvija se radnim danima i u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Vakcinacija u tržnim centrima nastavit će se i u 2022. godini, a o čemu će Ministarstvo zdravstva KS blagovremeno obavijestiti javnost, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.