open-navfaktor-logo
search
25. novembar
Sarajevske ulice u prazničnom ruhu: Hiljade zastavica vihori se gradom
Ukoliko prošetate centrom grada, Ferhadijom, a od danas i ulicom Maršala Tita, uživat ćete u prizoru stotina državnih zastavica postavljenih na sajle između objekata povodom Dana državnosti BiH, navode iz Parka
21.11.2019. u 13:23
get url
text
Zastave u Sarajevu

Ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine već su u prazničnom ruhu.

Kako navode iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park, ulice su već okićene i ukrašene, a Sarajevo će biti spremno za proslavu rođendana domovine BiH.

- Ukoliko prošetate centrom grada, Ferhadijom, a od danas i ulicom Maršala Tita, uživat ćete u prizoru stotina državnih zastavica postavljenih na sajle između objekata povodom Dana državnosti BiH. Postavila ih je ekipa Parka specijalizovana i zadužena za dekorisanje sarajevskih ulica i trgova povodom državnih, međunarodnih i vjerskih praznika, ali i značajnih kantonalnih ili općinskih datuma. Jučer su duž cijele pješačke zone iz krana autokorpe radnici Parka u ulici Ferhadija postavljali sajle na kojima su nanizane državne zastavice. Nakon toga uputili su se i u općinu Vogošća i iz vozila u ulicama Jošanička i Omladinska u postolja na stubovima javne rasvjete postavljene su državne i općinske zastave – navode iz Parka.

Ističu kako će ekipe Parka s mehanizacijom zastavice postaviti i u ulici Zmaja od Bosne, zatim u ulicama Bulevar Meše Selimovića i Džemal Bijedić.

{$galerijaFotografija}

- Na isti način bit će uređena i Obala Kulina bana sve do Vijećnice. Posebna pažnja bit će posvećena i vanjskim prostorima u blizini lokacija na kojim će se u ponedjeljak, 25. novembra, u Sarajevu održavati svečanosti povodom Dana državnosti naše domovine. Svečano praznično ruho sarajevske ulice imat će sve do sredine naredne sedmice nakon čega će uslijediti njihovo uklanjanje. Prilikom demontaže zastava ujedno će biti izvršena i provjera, odnosno pripremne radnje jer će početkom decembra ekipe Parka na tim lokacijama postavljati i dekorativni svjetlosni materijal kojim će ulice Sarajeva biti okićene povodom oba božića i Nove godine – pojašnjavaju.

Novogodišnje i božićno ruho sarajevske ulice krasit će od polovine decembra do polovine januara.

Zastave u Sarajevu, Dan državnosti
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.