open-navfaktor-logo
search
Ostavljaju trag
Sarajlija mami za rođendan poklonio sadnicu lipe: Posadili je ispred njene zgrade
Još jedna lipa, u znak ljubavi i pažnje jednoj majci od danas krasi pješačku stazu u ulici iza Trg ZAVNOBiH-a na Alipašinom polju u Sarajevu.
22.12.2020. u 15:03
get url
text

Sa prozora iz svog stana njen rast pratit će majka Fahra i biti ponosna na poklon sina Farisa, navode iz KJKP Park.

Sin je mami poklonio stablo povodom jubilarnog predstojećeg rođendana, koji će se naknadno slaviti 9. januara.

Ideju kako obilježiti mamin rođendan, Faris je našao u Parkovoj akciji sa građanima u ozelenjavanju zelenih površina sadnjom stabala. Kaže kako je u prethodnom periodu tražio način da nastavi razvijati svoj ekološki projekat s kojim želi dati doprinos u obogaćivanju zelenih površina svoga grada.

Mamin rođendan i Parkova akcija dali su mu inspiraciju kako da to uradi. Prvo stablo, simbol ljubavi i zahvalnosti danas je zasadio u blizini svoje zgrade i smatra to nastavkom svog ekološkog djelovanja.

U svemu tome pomogla mu je i mama Fahra, stigla je tačno u podne na dogovorenu lokaciju, samo nekoliko metara od svog stana, jer kako se kaže "ispred svojih vrata se svaki posao započinje".

Na tom mjestu čekala ih je i ekipa Parka, ona koja u njihovoj općini cijele godine održava zelene površine. Pripremili su zemljište za sadnju, a onda je i posebna "rođendanska pošiljka" stigla iz Parkovog vrtnog centra Flora u Nedžarićima.

Slavljenici su zajedno sa radnicima Parka obavili sadnju.

- Našoj sugrađanki Fahri u ime preduzeća Park upućujemo rođendanske čestitke, Farisu povodom početka ekoloških projekata, a građanima Sarajeva molbu da čuvamo zelene površine, stabla, parkove jer oni naš ambijent življenja čine ljepšim i ugodnijim - saopćeno je iz Parka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.