- Nikada nijedan funkcioner SDS-a koji je bio pod sankcijama, a koje sam i lično podnio, nije ispred sebe stavljao interes Republike Srpske i svog naroda, bez obzira na to koliko su te sankcije bile nepravedne i neprimjerene. Svi smo mi te sankcije podnosili dostojanstveno, za razliku od Dodika koji se poistovjećuje sa Republikom Srpskom i njenu sudbinu vezuje za svoju -  naglasio je Šarović.

Dodao je kako Dodikova politika očigledno nije rezultat nikakvog političkog ubjeđenja ili realne procjene općeg interesa naroda, nego isključivo politika revanšizma i lične pozicije za koju je spreman da sve žrtvuje, saopćeno je iz SDS-a.

Šarović posebno ističe činjenicu da "u ovom momentu niko od velikih sila i garanata Dejtonskog mirovnog sporazuma ne dovodi u pitanje Dejtonski mirovni sporazum i poziciju Republike Srpske, iako mi u Srpskoj demokratskoj stranci cijenimo da će tih pokušaja biti i da na njih treba dati dobar i pametan odgovor".

 - Ovo što Dodik radi nije dobar odgovor i realan nacionalni interes. Rješenje nije u konfrontaciji ni sa SAD-om ni sa Evropskom unijom, u šta nas on uvodi, rizikujući da Srbi i Republika Srpska postanu politički slučaj za velike sile kojim će se oni baviti na ovaj ili onaj način. Nama je potrebna politika izbalansiranih odnosa i sa Istokom i sa Zapadom, a prije svega s garantima potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma - naglasio je Šarović.