Čeka se odgovor

Savez za pobjedu pita Dodika i Lukača: Ko je, kako i zašto izdao pasoš Elvisu Keljmendiju?

Objavljeno: 05.09.2018. u 15:40

Savez za pobjedu, između ostalog, traži od Dodika i Lukača odgovor na pitanje čime su to pripadnici najveće balkanske kriminalne organizacije, narko-kartela sa Kosova, zadužili RS da i pored zabrane ulaska u BiH dobiju pasoš kao da su ugledni sportisti, naučni i kulturni radnici

Savez za pobjedu, povodom informacije objavljene na Faktoru, traži od ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da odmah odgovori na pitanje ko je, kako i zašto u MUP-u Republike Srpske izdao pasoš sinu Nasera Keljmendija, Elvisu Keljmendiju, kojem je zabranjen ulazak u BiH zbog najtežih krivičnih djela poput organizovane trgovine narkoticima i oružjem.

- Pitamo ministra Lukača i njegovog šefa Milorada Dodika, čime su to pripadnici najveće balkanske kriminalne organizacije, narko-kartela sa Kosova, zadužili RS da i pored zabrane ulaska u BiH dobiju pasoš kao da su ugledni sportisti, naučni i kulturni radnici?

Pitamo ministra Lukača kako je moguće da lice kojem je zabranjen ulazak u BiH, ušeta u MUP RS i dobije pasoš, umjesto da bude uhapšeno i deportovano kako nalaže zakon?

Sada je jasno da pravljenje slučaja ''Pacoli'' nije ništa drugo do prikrivanje tragova u slučaju Keljmendi. Dok se javnost zabavlja Pacolijem, MUP RS-a regionalne kriminalce i vođe narko-kartela tretira kao počasne građanine, dijeleći im putne isprave i nudeći im utočište – navodi se u saopćenju Saveza za pobjedu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije