open-navfaktor-logo
search
Čeka se odgovor
Savez za pobjedu pita Dodika i Lukača: Ko je, kako i zašto izdao pasoš Elvisu Keljmendiju?
Savez za pobjedu, između ostalog, traži od Dodika i Lukača odgovor na pitanje čime su to pripadnici najveće balkanske kriminalne organizacije, narko-kartela sa Kosova, zadužili RS da i pored zabrane ulaska u BiH dobiju pasoš kao da su ugledni sportisti, naučni i kulturni radnici
05.09.2018. u 15:40
get url
text
Reakcija Saveza za pobjedu
Reakcija Saveza za pobjedu

Savez za pobjedu, povodom informacije objavljene na Faktoru, traži od ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da odmah odgovori na pitanje ko je, kako i zašto u MUP-u Republike Srpske izdao pasoš sinu Nasera Keljmendija, Elvisu Keljmendiju, kojem je zabranjen ulazak u BiH zbog najtežih krivičnih djela poput organizovane trgovine narkoticima i oružjem.

- Pitamo ministra Lukača i njegovog šefa Milorada Dodika, čime su to pripadnici najveće balkanske kriminalne organizacije, narko-kartela sa Kosova, zadužili RS da i pored zabrane ulaska u BiH dobiju pasoš kao da su ugledni sportisti, naučni i kulturni radnici?

Pitamo ministra Lukača kako je moguće da lice kojem je zabranjen ulazak u BiH, ušeta u MUP RS i dobije pasoš, umjesto da bude uhapšeno i deportovano kako nalaže zakon?

Sada je jasno da pravljenje slučaja ''Pacoli'' nije ništa drugo do prikrivanje tragova u slučaju Keljmendi. Dok se javnost zabavlja Pacolijem, MUP RS-a regionalne kriminalce i vođe narko-kartela tretira kao počasne građanine, dijeleći im putne isprave i nudeći im utočište – navodi se u saopćenju Saveza za pobjedu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.