open-navfaktor-logo
search
Lokalni izbori 2020.
SBiH i BPS-SH podržali kandidata SDA za načelnika Semira Efendića
Stranka za Bosnu i Hercegovinu i Bosanskohercegovačka patriotska stranka - Sefer Halilović iskazale su podršku aktuelnom načelniku Općine Novi Grad Sarajevo Semiru Efendiću i kandidatu SDA za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo na Lokalnim izborima 2020.  
06.11.2020. u 13:04
get url
text

Tim povodom održana je press konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili predsjednik Kantonalnog odbora SBiH Džemal Smajić i Jasmin Šaljić, predsjednika Općinskog odbora BPS - Sefer Halilović Novi Grad Sarajevo.

Smajić je kazao da je Stranka za BiH multietnička stranka političkog centra koja se zalaže za nedjeljivu i suverenu državu BiH.

- Politički subjekt koji je podržao našu inicijativu u manjem bh. entitetu je SDA, a povodeći se time odlučili smo da nikada nećemo podržati u Kantonu Sarajevo one koji nisu podržali nas u manjem bh. entitetu i zbog toga dajemo podršku kanidatu SDA Semiru Efendiću - izjavio je Smajić i istakao:

"Prateći rad Semira Efendića, i ono što je za osam godina uradio u općini, malo je riječi kojima bismo mogli opisati sve projekte koje je on uradio. Smatramo, a i šira javnost to zna, da se Semir Efendić zaista domaćinski odnosio prema Općini Novi Grad i nema razlga da mu ne damo podršku i u naredne četiri godine da upravlja ovom najmnogoljudnijom općinom. Svi kandidati i simpatizeri Stranke za BiH smatraju da je prirodno da podršku daju kandidatu SDA Semiru Efendiću."

Jasmin Šaljić, predsjednik OO BPS - Sefer Halilović, kazao je da je u prošlom mandatu bio vijećnik i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća, te da odlično zna kako i na koji način radi načelnik Efendić, te je naglasio da će ova stranka dati bezrezervnu podršku načelniku Semiru Efendiću na ovogodišnjim Lokalnim izborima.

- Uspješno smo se kao lokalna zajednica borili sa pandemijom koronavirusa, kao načelnik Općine i po automatizmu komandant Kriznog štaba sve je odluke donosio, iz prve ruke, mogu da kažem da je donosio odluke u pravo vrijeme. Bili smo ispred svih nivoa Civilne zaštite sigurno 15 dana, kada oni najave dezinfekciju ulica mi završavamo drugi krug. Imali smo povjerenike i uvijek smo znali kome treba tableta, paket i nijedna mrlja se nije desila, a znamo šta se dešavalo na ostalim nivoima vlasti sa sredstvima. To je presudno. Mi smo patriotska stranka i važan nam je odnos institucija Općine prema boračkoj populaciji. Ovo je bedem patriotizma, mi još nikad nismo propustili obilježavanje važnog datuma i događaja. To je državotvorna politika i zato bezrezervno podržavamo starog/novog načelnika Novog Grada - naglasio je Šaljić.

Načelnik Semir Efendić zahvalio je na podršci dvjema političkim strankama koje su prepoznatljive na bh. političkoj sceni i duži period nastupaju na izborima u BiH.

- Volio bih da u budućnosti imamo više situacija u kojima se političke stranke susreću, pronalaze na osnovu jasnih ideja kakve smo danas čuli od naših kolega iz SBiH i BPS – Sefer Halilović. Ove političke partije kao i SDA, prije svega baštine patriotski kurs i odnos prema državi BiH i to se ne dovodi u pitanje - rekao je Efendić, te je izrazio nadu da će zajedno u budućnosti kreirati politički ambijent koji neće biti ovako težak kakav je sada u BiH, a u kojem je teško građanima razumjeti političku situaciju i odgovornost zbog neprekidnog političkog sukoba stranaka zarad različitih interesa i pozicija, saopćila je SDA Novi Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.