- Svi znamo da danas ističe predviđeni zakonski rok za usvajanje budžeta USK-a, a mi nemamo ni informaciju kada bi mogla biti sjednica. Odgovornost za ovu situaciju i neizvjesnost za sve budžetske korisnike, snose isključivo oni koji su na vlasti.  Moram reći da mi uopšte nismo vidjeli Prijedlog budžeta i vjerujem da niko ne bi glasao za nešto što nije vidio. Čini mi se da ovdje nije problem budžet, nego međusobni odnosi ljudi na vlasti, kombinatorike i interesi oko rekonstrukcije Vlade USK. Mi smo uprkos svemu spremni razgovarati i tražiti adekvatna rješenja, jer nam je zbog svih budžetskih korisnika i općenito života u ovom dijelu BiH u interesu prevazilaženje ove situacije - izjavio je predsjednik Kluba zastupnika SDA u Skupštini USK Jasmin Musić.

Članovi Stranke demokratske akcije kritikovali su i višemjesečno neodržavanje skupštinskih sjednica, kazavši da je iza njih više od dvije godine apsolutnog nerada.

- Ovo je saziv Skupštine koji se najmanje sastajao u historiji Unsko-sanskog kantona, što je najbolji pokazatelj nerada i neefikasnosti Kantonalne skupštine i vlade u ovom mandatu. Ako uzmemo u obzir da ove godine nismo ni imali sjednicu, te sve što smo u prethodnom periodu donosili i radili, onda se to sve zaista može okarakterizirati apsolutnim neradom. Pored toga svega, posljednjih dana svjedočimo intenzivnom medijskom pritisku članova Vlade ili nekoj vrsti prebacivanja krivice na opoziciju, što je apsurdno - riječi su skupštinskog zastupnika Nijaza Hušića.

Zastupnici Zinaida Hadžić i Hadis Jusić naglasili su i kako je kreiranje rekordnog Prijedloga budžeta u iznosu većem od 235 miliona KM po njihovom mišljenju potpuno nerealno, s obzirom na ekonomske i sve druge posljedice pandemije koronavirusa, te da se nadaju kako je povećanje u odnosu na Nacrt budžeta u interesu građana, a ne zbog podmirivanja stranačkih dogovora, saopćeno je iz SDA USK.