Reakcija

SDA: Preporučujemo Bećiroviću da pročita Strategiju prije nego se oglasi o njoj

Objavljeno: 30.09.2018. u 14:38

Ohrabrujemo Bećirovića da, kao što je to svjesno ili nesvjesno učinio i u nekoliko navrata ranije, slobodno, lišen politikanstva i populizma, ponovo prizna zasluge SDA i Bakira Izetbegovića, čime bi dokazao da nije malodušan kada je u pitanju napredak BiH. Jer na kraju, kada se završi izborna kampanja, ipak je važan samo rezultat postignut za i u ime Bosne i Hercegovine, navodi se, između ostalog, u saopćenju SDA

SDA se oglasila povodom posljednjeg saopćenja kandidata SDP-a za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Saopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

- Zabrinjavajuće je da kandidat SDP-a za Predsjedništvo BiH tvrdi da u Strategiji vanjske politike nije definiran NATO put kao prioritet vanjske politike BiH, iako u samom dokumentu to jasno stoji.

To pokazuje da Bećirović ili nije pročitao dokument kojeg komentira, ili ne uspijeva razumijeti šta u njemu piše, te da se nikako ne uspijeva osloboditi populističkog pristupa politici.

Umjesto nekog detaljnijeg odgovora citatirat ćemo samo dio tog dokumenta u kojem se navodi da je put prema NATO-u jedan od stubova vanjeske politike BiH i koji poptuno demantuje kandidata SDP-a.

“Nastavak provođenja aktivnosti u odnosu na NATO ostaje prioritet institucija Bosne i Hercegovine. Prioritetne aktivnosti biće prvenstveno usmjerene ka aktivaciji i provođenju MAP-a. Aktivacija MAP-a, za koju postoji širok politički konsenzus u Bosni i Hercegovini, omogućava da svi subjekti odbrane u Bosni i Hercegovini (u okviru vlastite ustavne i zakonske nadležnosti) nastave s provođenjem aktivnosti u odnosu na NATO, koje su utvrđene Zakonom o odbrani Bosne i Hercegovine”.

Ohrabrujemo Bećirovića da, kao što je to svjesno ili nesvjesno učinio i u nekoliko navrata ranije, slobodno, lišen politikanstva i populizma, ponovo prizna zasluge SDA i Bakira Izetbegovića, čime bi dokazao da nije malodušan kada je u pitanju napredak BiH. Jer na kraju, kada se završi izborna kampanja, ipak je važan samo rezultat postignut za i u ime Bosne i Hercegovine.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije