open-navfaktor-logo
search
Kršenje zakona
SDS: U Bosanskoj Gradišci članovi GIK-a jutros samoinicijativno otvorili vreće sa izbornim materijalom
Iako su politički subjekti u Bosanskoj Gradišci obaviješteni da će otvaranje vreća sa izbornim materijalom i ponovno brojanje glasova u ovom gradu biti organizovano danas u 17 sati, članovi Gradske izborne komisije su vreće otvorili u jutarnjim satima, bez prisustva akreditovanih posmatrača političkih partija, saopćila je Srpska demokratska stranka.
05.10.2022. u 15:06
get url
text

Ističu da političke partije o izmjeni termina otvaranja izbornog materijala nisu obaviještene.

- Prema našim saznanjima otvaranje vreća i ponovno brojanje je započeto u 11 sati bez prisustva posmatrača SDS-a i drugih opozicionih stranaka - kažu u SDS-u.

Navode da su predsjednik GIK-a Branislav Radinović i ostali članovi GIK-a u Gradišci samoinicijativnim otvaranjem vreća sa glasačkim materijalom grubo prekršili zakon.

- To što su oni učinili se ne smije uraditi bez prisustva predstavnika političkih partija. Кo zna šta trenutno rade sa materijalom koji je bio u vrećama. Uložili smo prigovor Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) Bosne i Hercegovine. U pitanju je očigledno kršenje Izbornog zakona - upozoravaju iz SDS i pozivaju nadležne organe da hitno reaguju u ovom slučaju.

{$galerijaFotografija}

Prijava iz SDS-a - 5. 10. 2022.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.