open-navfaktor-logo
search
Nepažnja
Šehovac: Za požar u "Energoinvestu" u Lukavici osumnjičena dvojica Zeničana
Za radnike firme "Tola kompani" iz Zenice se sumnja da su izazvali požar nepažnjom tokom rada koristeći otvoreni plamen upotrebom "brenera"
15.08.2019. u 13:00
get url
text
get url
text

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je danas da postoje osnovi sumnje da su požar u bivšoj fabrici "Energoinvest" u Istočnom Sarajevu na objektima u vlasništvu preduzeća "Elektroinženjering" izazvala lica čiji su inicijali N. B. i J. H. iz Zenice.

Šehovac je rekao novinarima da su danas Okružnom javnom tužilaštvu dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ovih lica zbog osnova sumnje da su kao radnici preduzeća "Tola kompani" iz Zenice 10. augusta, vršeći radove na spomenutom objektu, počinili krivično djelo paljevina.

Nezvanično se saznaje da je riječ o Namiru Bašiću (25) i Jasminu Haseljiću (42) za koje se sumnja da su izazvali požar nepažnjom tokom rada koristeći otvoreni plamen upotrebom "brenera".

Šehovac ističe da je nad njima izvršena kriminalistička obrada i izvještaj je dostavljen Tužilaštvu koje će dalje preduzimati mjere i radnje.

On je naglasio da će materijalna šteta biti naknadno utvrđena, a izgorjelo je i uništeno oko osam hiljada metara kvadratnih krovne konstrukcije.

Šehovac je podsjetio da je 10. augusta prijavljen požar na ovom objektu koji je ugašen 11. augusta, a 12. augusta je izvršen uviđaj pod nadzorom nadležnog tužioca i uz prisustvo vještaka protivpožarne zaštite.

On je rekao da je tužilac ovaj događaj okvalifikovao kao krivično djelo paljevina, te naložio preduzimanje svih potrebnim mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.