open-navfaktor-logo
search
Izbori
Semir Efendić objasnio zašto misli da treba biti kandidat SDA i zašto ni u ludilu ne bi s Konakovićem i NIP-om
Semir Efendić, aktuelni načelni Općine Novi Grad, kazao je da neće biti nezavisni kandidat na predstojećim izborima ukoliko ga SDA ne kandiduje za načelnika, te je kazao da ni u ludilu ne bi bio kandidat Naroda i pravde, Elmedina Konakovića.
30.05.2020. u 11:20
get url
text

- Mislim da nema razloga da me SDA ne predloži za kandidata za načelnika Novog Grada. Ja nemam namjeru, i da me ne kandiduju, da se kandidujem kao nezavisni. Nema razloga, zbog svih rezultata koje mi imamo u Novom Gradu da SDA ne kandiduje načelnika koji ima takav rezultat kakav imamo na prošlim izborima, a da ide sa nekim drugim kandidatom – kazao je Efendić gostujući na Dnevniku na Face TV.

Istakao je da ima veliku odgovornost prema Novom Gradu i onome što je tamo započeo, te da bi volio na bilo koji način da se realizuju neki veliki projekti.

- Ja mislim da ću biti kandidat SDA. Ni u ludilu ne bih bio kandidat Naroda i Pravde. Najgora verzija SDA je sve ono što je radio Konaković. Ja sam vam govorio ranije o punom težoj aferi od respiratora vrijednu 200 miliona maraka gdje je zemljište na Ilidži ustupljeno bez ikakve mogućnosti da bude ustupljeno privatnoj firmi. Gdje je organizovana vanredna sjednica Skupštine KS kako bi se Kanton odrekao imovine koje nije imao potrebe da se odriče u korist jedne privatne firme. Ja bih volio da se Tužilaštvo pozabavi i tim slučajem – kazao je Efendić.

Istakao je i da je u vrijeme kada je Elmedin Konaković biran za premijera KS, tadašnji predsjednik Kantonalnog odbora SDA Denis Zvizdić bio protiv toga da Konaković bude kandidat.

- Ja sam prisustvovao sastancima kada je on bio izričito protiv njegove kandidature za premijera KS. Tada je presudnu podršku dobio negdje drugo. I sada on puno kritikuje te ljude, prije svega gospođu Sebiju Izetbegović, a sada on nju kritikuje. Mislim da je to bilo presudno – istakao je Efendić, dodajući da je Konaković uzeo tri ili četiri godine kao premijer, prije toga kao zastupnik, te da je uzeo mandat kada je trebalo da onaj ko je pobijedio formira vlast.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.