Niko nije primijetio.

- Ni vozač tramvaja ni ostali putnici nisu ništa primijetili. Moj se otac vozio tramvajem oko šest sati - kaže 40-godišnjak.

Incident je izazvao veliko zaprepaštenje.

Tanja Walliser iz projekta "Empatija grad Zürich" je rekla: 

- Ovaj me incident jako pogađa. Duboko sam pogođena.

Ne želi uprijeti prstom u nekoga.

- Primamljivo je pomisliti: To mi se sigurno ne bi dogodilo, odmah bih pomogao. Zabluda. Razni razlozi vode nas da u takvim situacijama gledamo na drugu stranu: stres, pretjerani zahtjevi ili strah. Ovaj incident može biti trenutak za sve nas da zastanemo i zapitamo se kad nismo bili toliko prisutni i empatični kao što smo možda voljeli biti i radujemo se trenucima u kojima smo bili - navodi ona. 

Kako kaže Christoph Wydler, predsjednik švicarske interesne grupe za javni prijevoz, nije mu poznat nijedan sličan slučaj.

- Šest sati je jako dugo - kaže on. 

Iznenadio se što ni putnici ni vozač tramvaja nisu ništa primijetili.

- Pogotovo na zadnjoj stanici, vozač tramvaja mogao je primijetiti nekoga ko je ostao sjediti u tramvaju. Na zadnjoj stanici bilo bi korisno krenuti u inspekciju tramvaja ili autobusa - kaže Wydler.

Zbog istrage koja je u toku detaljnijih informacija još uvijek nema. Prema javnom tužilaštvu u Zurichu, uobičajena je praksa da državno odvjetništvo i policija istražuju okolnosti takvih smrtnih slučajeva.

- U ovom se slučaju može isključiti utjecaj treće strane - kaže glasnogovornik Erich Wenzinger, objavio je 20min.ch.