open-navfaktor-logo
search
Akcija "Sava"
Šestorka uhapšena zbog trgovine ljudima
Uhapšeni na području Policijske uprave Banja Luka i Gradiška
25.11.2019. u 12:05
get url
text

 

Banjalučka policija realizovala je akciju kodnog naziva „Sava“, usmjerenu na sprečavanje trgovine ljudima, a uhapšeno je šest osoba.

- Realizaciji akcije prethodile su planirane aktivnosti, operativni nadzor nad licima, opservacije na području Policijske uprave Banja Luka i Gradiška, kontrola putničkih automobila i drugo – saopćeno je danas iz PU Banja Luka.

 Uhapšeni su N.B., J.B., V.J., iz Gradiške i B.B. iz Banje Luke, zbog sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje ljudi“, i dvije osobe afro-azijskog porijekla U.M. i A.H. obojica iz Pakistana.

Četiri osobe su uhapšene u neposrednoj blizini graničnog prelaza u Gradišci, gdje su prilikom kontrole putničkog automobila u prtljažniku vozila zatečene dvije osobe afro-azijskog porijekla, a dvije osobe su uhapšene na području Banje Luka.

-Operativnim radom došlo se do saznanja da su navedena lica boravila u iznajmljenom stanu u Banjoj Luci. Istog dana po naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci izvršen je pretres stana gdje je pronađena i oduzeta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogue marihuanu oko 5,3 grama.

Nakon završene kriminalističke obrade krijumčarena lica su predata Službi za poslove sa strancima TC Banja Luka. Protiv osumnjičenih, Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj  - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Kako nezvanično saznajemo, među uhapšenima su Nikola i Jelena Bursać, Jovica Vidović i Borislav Basurić. 

- Sumnja se da su prevozili migrante iz Bihaća. Pravili su pauzu, a namjera je bila da ih dalje prevezu i Banje Luke do Gradiške. Uhapšeni su neposredno prije graničnog prelaza u Gradišci - rekao nam je izvor iz policije. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.