- Po sadašnjem stanju stvari, jedina prepreka zaključivanju granskog ugovora je Uprava HT-a na čijem čelu sjedi Vilim Primorac - izjavio je Živković.

Kazao je kako se oko pet hiljada radnika HT-a Mostar i BH Telecoma već šest mjeseci "bez ikakvog opravdanja uskraćuje za sve ono što imaju njihove kolege u ostalim javnim preduzećima".

Po Živkovićevim riječima, prema informacijama kojima on raspolaže, a vezane su za pregovore koji se vode u Sarajevu između reprezentativnih sindikata, uprava telekoma i Vlade FBiH, jedina sporna stvar da bi se granski ugovor zaključio je nepostojanje suglasnost Uprave HT-a.

- Samo smo tražili da se u doba pandemije zaštite radnici i jedne i druge kompanije dodatnih 12 mjeseci - kazao je Živković.

Dodao je kako u nedostatku informacija radnici sumnjaju u namjeru privatizacije telekomunikacijskog sektora u Federaciji BiH. Predstavnici Sindikata još jednom su pozvali Upravu HT-a da da pismenu saglasnost za zaključenje granskog kolektivnog ugovora, u suprotnom najavili su protest u Mostaru za utorak, 22. decembra.