Egipat

Sinovi Hosnija Mubaraka u pritvoru, ilegalno prisvojili 140 miliona dolara

Objavljeno: 15.09.2018. u 17:03

Alu i Jamala Mubarak se terete da su sa još nekoliko osoba manipulacijama na berzi u vezi s prodajom banke ilegalno ostvarili dobit od 140 miliona dolara

FOTO: ILUSTRACIJA

Sud u Egiptu zadržao je u pritvoru Alu i Jamala Mubaraka, dvojicu sinova bivšeg predsjednika Egipta Hosnija Mubaraka, a u vezi sa sudskim procesom oko manipulacija na berzi.

Kazneni sud u Kairu donio je odluku da se sudski proces oko "nepravilnosti u prodaji Nacionalne banke Egipta", u okviru kojeg se sudi sedmorici poduzetnika među kojima su i Mubarakovi sinovi, odgodi za 20. oktobar, objavila je Egipatska novinska agencija.

Odlukom suda Ala i Jamal Mubarak će u tom periodu ostati u pritvoru.

Protiv sedam poduzetnika, među kojima su i Mubarakovi sinovi, te još dvije osobe iz bivšeg Upravnog odbora Nacionalne banke Egpita, 2012. godine pokrenut je sudski proces koji ove osobe tereti da su manipulacijama na berzi u vezi s prodajom banke ilegalno ostvarili dobit od 140 miliona dolara.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije