open-navfaktor-logo
search
Po naredbi Suda BiH
SIPA u Sarajevu uhapsila jednu osobu, oduzeli pola kilograma droge i dva pištolja
Policijski službenici SIPA-e večeras su u Sarajevu realizovali naredbu Suda Bosne i Hercegovine i uhapsili jednu osobu te pretresli stan, prostorije i pokretne stvari koje koristi.
22.10.2021. u 22:20
get url
text

U pretresu je nađeno i oduzeto oko pola kilograma droge amfetamin, dva pištolja i jedan mobilni telefon.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, akcija je izvedena u okviru nastavka istražnih aktivnosti u predmetu "Unija", s ciljem dokumentovanja počinjenja krivičnih djela "Krivotvorenje novca", "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", "Krivotvorenje isprava", te "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".

Uhapšena osoba će biti sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Protiv uhapšene osobe bit će podnijet izvještaj Tužilašvu Kantona Sarajevo za krivična djela "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".

Uzimajući u obzir da je operativna akcija realizovana po naredbi Suda i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, o navedenim aktivnostima će biti podnijet izvještaj Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Akcija je realiziovana u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije, saopćila je SIPA.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.