open-navfaktor-logo
search
Akcija "Klik"
SIPA uhapsila dvojicu policajaca DKPT-a, u toku pretresi na pet lokacija
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije "Klik" uhapsili dvojicu pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, saopćeno je iz te policijske agencije.
20.07.2023. u 10:07
get url
text

Kako navode iz SIPA-e, u toku su pretresi prostorija i privremeno oduzimanja predmeta na pet lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Šipova i Sanskog Mosta.

- Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem u vezi sa krivičnim djelom pranje novca, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine. Aktivnosti se vrše po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa policijskim službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske - navode iz SIPA-e.

Uhapšeni policajci bit će sprovedeni u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.