open-navfaktor-logo
search
Jačanje veza
Skaka posjetio Bužim i donirao ramazanski top
Skaka je potvrdio i da će Grad Sarajevo pomoći Muzej 505. viteške brigade koji je smješten u neadekvatnom prostoru
19.11.2018. u 10:05
get url
text

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je općinu Bužim gdje je donirao trofejni ramazanski top građanima ovog grada u sjeverozapadnoj Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom  gradonačelnik je posjetio i muzej posvećen legendarnoj 505. viteškoj brigadi te proučio Fatihu na mezaru heroja Izeta Nanića. Istaknuo je da je riječ o simboličnom činu koji potvrđuje da postoji snažna veza između glavnog grada BiH i Bužima, kao i cijele Bosanske krajine.

-Bužim je herojski grad. Naše su veze neraskidive. Danas smo ovdje da poručimo kako će, uprkos svim izazovima sa kojima se suočavamo, Sarajevo jačati veze sa Bužimom, ali i svim drugim gradovima i mjestima u Krajini i to u infrastrukturnom, ekonomskom, političkom, tradicionalnom i turističkom smislu – naveo je gradonačelnik Skaka u razgovoru sa domaćinima.

On je potvrdio i da će Grad Sarajevo pomoći Muzej 505. viteške brigade koji je smješten u neadekvatnom prostoru. Delegaciju Grada Sarajeva su dočekali predstavnici Općine i Medžlisa Islamske zajednice, a riječ je o nastavku projekta u kojem će glavni grad BiH donirati tradicionalne ramazanske topove gradovima širom države.

-Ovaj projekt je već postao prepoznatljiv širom države i nastavljamo ga. Očekujemo da ćemo do kraja ovog mandata sve naše stare čaršije, naši lijepi gradovi imati tradiciju koja se već dugo njeguje u Sarajevu - naveo je gradonačelnik Skaka.

Osim očuvanja tradicije i turističke ponude, projekt ima za cilj učvršćivanje veza Grada Sarajeva, kao glavnog grada BiH, sa lokalnim zajednicama na svakom pedlju BiH, saopćeno je iz Grada Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.