open-navfaktor-logo
search
Podnio ostavku
Skandal u Argentini: Zastupnik tokom online sjednice ljubio grudi svoje ljubavnice
Argentinski zastupnik Juan Emilio Ameri suspendovan je iz Kongresa nakon što je tokom online sjednice uhvaćen kako ljubi grudi svoje djevojke.
25.09.2020. u 18:25
get url
text

Sjednica se zbog pandemije koronavirusa održavala putem aplikacije za videokonferencije Zoom, a kontraverzni zastupnik iz Salte izazvao je bijes u četvrtak navečer.

U scenama emitiranim uživo na gigantskom video ekranu instaliranom u Zastupničkom domu, viđena je žena kako prilazi zastupniku i sjeda mu u krilo. Ameri, koji je rekao da se radi o njegovoj partnerici, tada se vidi kako joj dodiruje tijelo, spušta majicu i ljubi je u grudi.

47-godišnji zastupnik pokušao je objasniti kontraverzu tvrdeći da su se seksualne scene emitirale nesvjesno, rekavši da u to vrijeme nije mislio da je povezan.

- Jako me je sram, osjećam se jako loše. Ovdje, u unutrašnjosti zemlje, Internet veza je vrlo loša - rekao je Ameri u intervjuu za Radio Con Vos.

Tvrdio je da se sjednica automatski ponovo povezala, bez njegovog znanja.

- U toku je bila pauza. Moja partnerica je izašao iz kupatila, pitao sam ga kako su proteze i poljubio sam je, jer joj je prije 10 dana operisana dojka - rekao je otac tri kćerke.

Sjednica je odmah prekinuta dok je predsjednik Donjeg doma Sergio Massa, također dio vladajuće koalicije, najavio da će Zastupnika morati prijaviti za "ozbiljan prekršaj".

Ubrzo nakon incidenta, koji je postao viralan i izazvao bijes u Argentini, vladajuća koalicija glasala je za njegovu suspenziju. Ameri je zatim sam dao ostavku. On je inače bio predstavnik sjeverne argentinske pokrajine Salte u vladajućoj političkoj koaliciji.

Zbog ovog skandala javnost je saznala i da on više nije sa suprugom s kojom ima troje djece. Djevojka sa snimka je, kako su prenijeli mediji, Celeste Burgos, njegova "djevojka i savjetnica".

Nije prvi put da se Ameri suočava s kontraverzama tokom svoje kratke zakonodavne karijere. Jedan lokalni portal u decembru 2019. godine, nekoliko dana prije nego što je započeo svoj mandat, objavio je da je Ameri seksualno uznemiravao 17-godišnju žensku političku aktivisticu.

Priča se temeljila na navodima koje je mlada žena objavila na svom Facebook računu, a koji su sadržavali navodne slike razgovora između njih putem WhatsAppa, u kojem ju je Ameri pokušao zavesti.

On je to negirao kazavši da je priča "lažna vijest" s ciljem njegove diskreditacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.