open-navfaktor-logo
search
Ispratio Amfilohija
Skandal u Podgorici: Sveštenik SPC-a zaražen koronom defilovao bolnicom, pogledajte snimak
Starješina Sabornog hrama u Podgorici Dragan Mitrović, koji se u Kliničkom centru liječi od koronavirusa, u petak je, kada je pokojni mitropolit Amfilohije prebačen iz KCCG na Cetinje, obukao svešteničku odoru.  
04.11.2020. u 14:40
get url
text

To se vidi na snimku koji CdM objavljuje. On je uz nečiju saglasnost izašao iz svoje bolesničke sobe i sa ostalim sveštenstvom, ljekarima i medicinskim osobljem ispratio posmrtne ostatke mitropolita do izlaza.

I tu nije bio kraj. Isti scenarij ponovio se i naredna dva dana. Prema saznanjima CdM-a, i u nedjelju je prisustvovao sahrani mitropolita. Mitroviću, koji se i dalje nalazi na bolničkom liječenju i koji je i dalje pozitivan na koronavirus, neko je svjesno dozvolio da se inficiran šeta kroz KCCG i Hram i na taj način ugrožava živote najtežih pacijenata koji se liječe u Kliničkom centru, kao i brojnih građana.

Slučaj starješine Sabornog hrama samo je vrhunac svih događanja proteklih dana, kada se najveći dio građana, sveštenstva, ali, što je najtragičnije i zdravstvenih radnika, ponašao nerazumno i nepromišljeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.