Detalji akcije "Damar"

Skank iz Bijeljine za austrijsko tržište

Objavljeno: 26.09.2018. u 12:44 Autor: M. M.

U dosadašnjem toku akcije SIPA je uhapsila tri osobe, a pronađena je veća laboratorija za vještački uzgoj skanka 

FOTO: SIPA

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zajedno sa MUP-om Republike Austrije, te uz asistenciju policajaca MUP-a RS-a, rano jutros su započeli realizaciju međunarodne
policijske akcije kodnog naziva "Damar".

Kako je potvrđeno iz SIPA-e, akcija je usmjerena na prikupljanje dokaza o organiziranom kriminalu u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama. 

Foto: SIPA

- U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata, pokretnih stvari i lica na šest lokacija na području Bijeljine i Vukosavlja. Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni u periodu od aprila do septembara 2018. godine, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, osnovali organiziranu kriminalnu grupu radi proizvodnje i krijumčarenja opojne droge marihuane i njenog derivata skank iz Bosne i Hercegovine u Republiku Austriju - saopćeno je iz SIPA-e.

U dosadašnjem toku aktivnosti koje se izvode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, uhapšene su tri osobe i otkrivena je laboratorija sa vještačkim uslovima za uzgoj marihuane, navode iz SIPA-e, kao i da će javnost o ostalim detaljima akcije biti naknadno informisana. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije