Optuženi "nasljednici"

Skank nabavljali u Albaniji, skladištili na Palama, a rasturali po BiH i Austriji

Objavljeno: 04.09.2018. u 11:35 Autor: M. M.

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv tri osobe koje se terete da su kao članovi organizirane grupe učestvovali u krijumčarenju veće količine skanka

FOTO: SIPA (ARHIV)

Optužnica je podignuta protiv Stjepana Lazarevića, zvanog Braco (65) sa Pala, Bojana Segića, zvanog Debeli (41) iz Prnjavora, te Srbijanca Vlastimira Tomića, zvanog Šuker (58) iz Valjeva.

Oni su "pali" u akciji "Nasljednik", koju su u maju proveli pripadnici SIPA-e na području Pala, Istočnog Sarajeva, Prnjavora i Banje Luke.

Terete da su od marta do maja 2018. vršili neovlaštenu međunarodnu kupoprodaju, prijenos, prevoz, držanje, posredovanje u daljoj međunarodnoj prodaji, slanju i isporuci droge marihuana "skank", koju su nabavljali s područja Albanije, te drogu distribuirali na područje BiH i Austrije.

U optužnici je navedeno da je nakon nabavljanja droge Lazarević drogu držao i skladištio, dok je Tomić pronalazio kupce droge i nudio je na prodaju, a Segić ju je prodavao i isporučivao krajnjim kupcima.

SIPA je prilikom pretresa u akciji "Nasljednik" oduzela oko osam kilograma skanka, vozilo "škodu fabiju", digitalnu vagu, kao i tri kartonske kutije sa 42 pakovanja težine od po kilogram praškaste materije "Agrostemin" koja ima upotrebu u poljoprivrednoj proizvodnji i koja je prokrijumčarena iz Srbije, čamcem preko Drine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije