open-navfaktor-logo
search
Cliff diving
Skokovi u Mostaru: Jimenez i Hunt ne kriju sreću zbog pobjede
Pobjednici Red Bull Cliff Diving takmičenja u skokovima u vodu održanom na Starom mostu u Mostaru nisu krili sreću zbog pobjede
08.09.2018. u 16:31
get url
text
Adriana Jimenez
Adriana Jimenez

{$galerijaFotografija}

Meksikanka Adriana Jimenez i Britanac Gary Hunt, nakon pobjede na Red Bull Cliff Diving takmičenju u skokovima u vodu održanom na Starom mostu u Mostaru kazali su kako su mnogo sretni zbog toga, ali da im je ovo bilo i najteže mjesto za skakanje .

- Mnogo sam iznenađen. Veliko je olakšanje jer bio sam pod stresom obzirom na bitnost takmičenja. Mnogo sam sretan, očito je – kazao je Hunt, odbranivši prošlogodišnju titulu sa takmičenja u Mostaru.

Kazao je i to kako je publika i odlična atmosfera tokom skokova razlog njihovog povratka svake godine. Nije krio ni to da je ovo najteže mjesto za skakanje.

- Potrebna je velika hrabrost, ulazak u vodu je drugačiji nego igdje drugo - dodao je.

NI Jimenez nije krila sreću zbog pobjede.

- Prošle godine nisam bila spreman na temperaturu vode, mnogo je hladno, ali ove godine sam se pripremila dobro. Nisam očekivala pobjedu, nisam razmišljala o rezultatu samo sam se fokusirala da skočim što bolje - kazala je Jimenez.

Najbolji skakač svih vremena Greg Louganis, višestruki vlasnik olimpijskih zlatnih medalja koji je i sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, kazao je kako je bilo nevjerovatno i uzbudljivo gledati skokove danas.

- Ovi ljudi jako mnogo treniraju tokom čitave godine, mnogo su uložili da bi došli na mjesto gdje su danas, njihov trud se vidi - dodao je.

Gary Hunt
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.