open-navfaktor-logo
search
Za šest mjeseci 270 poruka
Škotski ministar podnio ostavku, mediji otkrili da je preko poruka pokušao zavesti dječaka
Ministar finansija Škotske Derek Mackay podnio je ostavku u četvrtak nakon optužbi da je na društvenim mrežama slao poruke 16-godišnjem dječaku.
06.02.2020. u 13:36
get url
text

Ostavka Mackaya uslijedila je na dan kada je on trebao da predstavi budžet za sljedeću godinu.

Optužbe je javno objavio časopis Scottish Sun, koji navodi da je Derek tinejdžeru poslao 270 poruka u periodu od šest mjeseci.

Premijerka Škotske Nicola Sturgeon prihvatila je njegovu ostavku, rekavši da Derek "priznaje da njegovo ponašanje nije zadovoljilo potrebne standarde".

- Preuzimam punu odgovornost za svoje postupke. Ponašao sam se glupo i iskreno mi je žao. Izvinjavam se bezrezervno pojedincu i njegovoj porodici - rekao je Mackay.

- Sinoć sam razgovarao s premijerkom i svoju ostavku podnio odmah. Obavljanje dužnosti u vladi bila je ogromna privilegija i žao mi je što sam iznevjerio kolege i pristalice - dodao je on.

Britanski mediji pišu kako je prepiska između dječaka i ministra trajala neko vrijeme, a Derek je nudio dječaku i da mu plati odlazak na utakmicu, tačnije da idu zajedno. 

Dječakova majka je za britanske medije kazala kako je ministar uvijek iznova pokušavao kontaktirati s njenim sinom. Kazala je i to da se plaši šta bi se desilo da je njen sin "odgovorio na poruke kako je Derek priželjkivao". 

Između ostalog, jedna poruka koju je poslao u ponoć 27. decembra je glasila: "Izgledaš dobro s tom novom frizurom."

Mladić odgovara: "Hvala, bila je potrebna promjena. Duga kosa postajala je neugodna".

Ministar koji živi sa svojim partnerom u Bishoptonu, uzvraća poruku: "Slatko. Ne smetaju ti komplimenti".

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.