open-navfaktor-logo
search
ZOI nije ispoštovao naredbu
Skupština naredila raskid ugovora, Domoart i dalje renovira: Kako će izgledati Benetton na Bjelašnici
Nastavljeni su radovi na renoviranju restorana Benetton na Bjelašnici, koji je donedavno poslovao u sklopu ZOI'84.
05.06.2020. u 14:05
get url
text

Iako su zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo 21. maja sa 28 glasova zatražili da se raskine ugovor o iznajmljivanju Benettona na Bjelašnici sa privatnom firmom Domoart d.o.o na šest godina, i dalje se radi na renoviranju ovog objekta. 

Skupština KS je procijenila da je ugovor između ZOI-ja Domoarta štetan po kantonalno preduzeće ZOI.

Preko posrednika, jedan od vlasnika Domoarta Nedim Đapo, ustupio nam je fotografije budućeg izgleda restorana na Bjelašnici. Kako smo saznali, za projekat novog Benettona bio je zadužen bh. arhitekata Amir Vuk Zec.

{$galerijaFotografija}

Nakon što je Skupština donijela odluku, direktor ZOI-ja Kenan Magoda trebao je prekinuti ugovor i zaustaviti dalje radove na Benettonu i ključeve restorana trebali bi biti u ZOI-ju, a ne kod vlasnika Domoarta. Pokušali smo kontaktirati i Kenana Magodu, direktora ZOI-ja, ali on nije odgovarao na naše pozive.

{$galerijaFotografija}

Zastupnik Mahir Dević bio je predlagač da se raskine ugovor o iznajmljivanju Benettona na Bjelašnici sa privatnom firmom Domoart d.o.o na šest godina.

- Mi moramo ispitati o čemu se tu radi. Zaključak Skupštine je bio jasan. On nedvomisleno mora biti tretiran od strane Uprave ZOI '84, jer mi smo ustvari osnivač tog preduzeća. Treba ispitati sve te navode. Šta je njihova argumentacija. Nastavit ćemo da insistiramo na tom pitanju i realizaciji zaključka koji je usvojila Skupština Kantona Sarajevo. Na nekoj od narednih sjednica tražit ćemo informaciju, postaviti konkretna pitanja zašto ugovor nije raskinut i tražiti da se to realizira. Jedan od načina je da ode Uprava, direktor i da tek tada dođe do poništenja ugovora. To može biti štetno za Kanton Sarajevo kroz sudske procese. Ovaj ugovor je negativan i, nažalost, ta neodgovorna politika je tako uradila - kaže Dević za Faktor.

 

100548313_939284079847357_6032862783681331200_n.jpg
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.